32536
Book
In basket
Prawdziwa historia czekolady / Sophie D. Coe, Michael D. Coe ; przełożyła Ewa Klekot. - Wydanie drugie, poprawione i uzupełnione. - Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2024. - 248 stron, [8] stron tablic : faksymilia, fotografie, ilustracje, mapy, plany, portrety ; 25 cm.
Nowe, poprawione i uzupełnione w oparciu o trzecie brytyjskie wydanie cieszącej się wielką popularnością książki z serii Rodowody Cywilizacji, pióra dwojga antropologów – wybitnego badacza kultury Majów oraz znawczyni kuchni prekolumbijskiej. Nie ograniczając się do historii pochodzenia cenionego przysmaku, autorzy odmalowują arcyciekawą drogę, jaką czekolada przebyła na stoły całego świata, oraz kulturowe i społeczne implikacje całego wyrosłego na jej bazie przemysłu.
Availability:
Wypożyczalnia Bojszowy
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: True history of chocolate, 2013
General note
Tytuł oryginału: The true history of chocolate.
Tytuł serii na podstawie strony internetowej wydawcy.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 225-234. Indeksy.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako e-book.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again